Nem kerülhetett ellenzéki tag a rákosmentei önkormányzati cégbe

Nem kerülhetett ellenzéki tag a rákosmentei önkormányzati cégbe

Horváth Tamás polgármester tájékoztatja a folyamatban lévő ügyekről a frakcióvezetőket (Fotó: Rákosmente Önkormányzata/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kerülhetett ellenzéki tag a rákosmentei önkormányzati cég felügyelőbizottságába – számolt be róla a Facebookon Lukoczki Károly kerületi képviselő. Mint írta, Horváth Tamás polgármester alapított egy nonprofit kft.-t, aminek ügyvezetője a Fideszhez kötődik, a felügyelőbizottságba pedig végül egy ellenzéki tag sem került. „Még nem tudjuk, hogy milyen forrásból és mennyiért fog üzemelni a sportcsarnok, de a táskák már ki vannak készítve. A Többpárti Ellenzéki frakció – ami a második legnagyobb a XVII. kerületi testületben – az önkormányzat egyetlen 100 százalékos tulajdonú cégébe sem delegálhatott felügyelőbizottsági tagot. Vajon miért?” – tette fel a kérdést.

A polgármester az említett határozatában döntött a Rákosmenti Sport és Rendezvényközpont Nonprofit Kft. megalapításáról, aminek ügyvezetője Danada Judit lett, míg felügyelőbizottsági tagjai közül Halász Dezső Attila helyi fideszes képviselő, Dr. Bánóczi Zoltán az önkormányzat közbeszerzési referense, míg Ulicsák Szilárd Szabolcs a BVH Holding igazgatóságának tagja volt Tarlós István főpolgármestersége idején.

Rákosmente önkormányzat tájékoztatásából az derült ki, hogy Horváth a folyamatban lévő ügyekről csütörtökön tájékoztatta a frakcióvezetőket, így Lukoczkit is. Itt szóba került a Rákosmenti Nonprofit Kft. megalapítása, azon túl a helyi városfejlesztő cég üzleti jelentését és tervét fogadták el.

A rákosmenti sportcsarnok megépítése évtizedek óta terítéken van, éppúgy, mint a kettes metró rákoskeresztúri szárnyvonalának építése. Végül másfél éve jelentették be, hogy környezettudatos sportcsarnok épülhet a Pesti úti futballpálya helyén. Hogy miben áll ez a környezettudatosság? „A külső megjelenésében is egyedi, környezettudatos, megújuló energiával működő »zöld« épület szervesen illeszkedik majd abba a szabadidős és rekreációs térbe, amelynek része az újjászületett Népkert és a Rákos-patak menti kerékpárút” – fogalmazott akkor az önkormányzat közleménye. A közbeszerzési eljárást Mészáros Lőrinc ZÁÉV Építőipari Zrt.-je nyerte az Építő- és épületkarbantartó Zrt.-vel közösen, a csarnok felépítését pedig nyolcmilliárd forintért vállalták. Később Horváth már azt mondta, a sportcsarnok 10,5 milliárd forintból épül fel, amin sokan megdöbbentek, miután még a 3500 fős felcsúti Pancho Aréna is négymilliárdból készült.

A csarnok a tervek szerint alkalmas lesz kézi-, kosár- és röplabdameccsek rendezésére is. Tíz méteres belmagassággal számolnak, a teljes befogadóképesség pedig 1510 fő lehet majd, 306 ülőhellyel a fix vasbeton lelátókon.