Nem készítettek kiviteli tervet Zugló vasútállomás felújítására

Nem készítettek kiviteli tervet Zugló vasútállomás felújítására

A látványterv (Forrás: MÁV, Közlekedő Tömeg/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közérdekűadat-igényléssel fordult a Közlekedő Tömeg a MÁV-hoz, így derült ki, hogy nem készültek kiviteli tervek Zugló vasútállomás felújítására. A Hvg.hu idézte a szervezet Facebook-posztját, ami szerint tervdokumentáció helyett csak „komfortnövelő karbantartás történt.” Minderre a bejegyzés szerint 293,6 millió forintot költöttek el.

A Közlekedő tömeg úgy látja, az „igénytelen munka semmiféle komfortnövekedést nem hozott: továbbra is szűk, hepehupás peron várja az utasokat, és az akadálymentesítésről sem gondoskodtak. Ebből az összegből akár a tervezett új, végleges váróterem, üzletek, pénztár és mellékhelyiség elhelyezésére alkalmas utcaszinti állomásépületet is megépíthették volna, mely színvonalas szolgáltatásaival valós komfortnövekedést jelentett volna.”

Arról már korábban írt a Közlekedő Tömeg, hogy a keskeny peron balesetveszélyes.

A Hvg.hu felidézte, az utóbbi időszakban volt más MÁV-rekonstrukció is, ami komoly vihart kavart. A tatai Tóvároskert megállóhelyén újítottak úgy fel egy lépcsőt, hogy annak minden foka különböző magasságú lett, és még az egyes lépcsőfokok is lejtettek valamelyik irányba.