Nem lett új főigazgatója a fővárosi állatkertnek

Nem lett új főigazgatója a fővárosi állatkertnek

Fotó: Alapítvány a Budapesti Állatkertért/László Melinda

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eredménytelenül zárult a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) főigazgatói posztjára még tavaly kiírt pályázat – írja a Népszava. Bősz Anett főpolgármester-helyettes javaslatára részvénytársasággá alakítanák az állatkertet.

A bíráló bizottság decemberben még időt kért, idén januári ülésén pedig meghallgatta az egyetlen érvényesnek nyilvánított pályázatot benyújtó jelöltet, akinek nevét kérésére nem közölte a Népszava.

Bősz Anett főpolgármester-helyettes a napilapnak azt mondta: nem politikai, hanem szakmai oka volt a pályázat elutasításának. A bíráló bizottság a főpolgármester-helyettes szerint „hiányolta a stabil jövőképre, illetve a gazdasági alapok megerősítésére és fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket.”

Ugyanakkor kétségesnek tartja, hogy egy új pályázaton más eredményre jutnának ugyanazon feltételrendszer mellett, hiszen szűk szakmai körből meríthetnek csak. A helyzet feloldását abban látja, ha az állatkertet gazdasági társasággá alakítanák át, és a létesítményt anyagilag függetlenítenék a fővárosi önkormányzattól. A fővárosi kabinet támogatta javaslatát, hogy mérjék fel a részvénytársassággá alakítás lehetőségeit. Az egyik legfontosabb kérdés szerinte ezzel kapcsolatban az „átalakítás pénzügyi vonzata”.