Németh Balázs: Az atlétika-vb vége után árulják el, mennyibe került a szervezés

Németh Balázs: Az atlétika-vb vége után árulják el, mennyibe került a szervezés

Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatója az RTL Híradó 2023. január 22-i riportjában (Forrás: RTL)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kameravégre kapta az RTL Híradó az idei atlétikai világbajnokságot szervező cég vezérigazgatóját, Németh Balázst. A korábban a közszolgálati M1 hírműsorainak egyik arcaként ismertté vált Némethtől azt próbálták meg megtudakolni: mennyibe fog kerülni a magyarországi rendezésű világesemény.

– Az nem a mi költségünk és nem a mi dolgunk, hogy az árakról beszéljünk. Én nem is tudom, hogy mennyi lesz majd a végleges költségvetés – válaszolta a tévé kérdésére az egykori hírolvasó. Németh Balázs indoklása szerint azt sem lehet most megmondani, mennyibe fog kerülni egy liter benzin vagy egy gombóc fagyi augusztusban, amikor a vb lesz, de elszámolni majd az esemény után, a jogszabályoknak megfelelően fognak.

Ahogy a hírt szemléző hvg.hu felidézte: „Amikor 2018-ban Budapest elnyerte a rendezési jogot, arról volt szó, hogy 31,5 milliárd forintba kerülhet az esemény, ehhez képest tavaly októberben Csepreghy Nándor államtitkár már azt ígérte meg, hogy 238 milliárd forintnál egészen biztos nem fog többe kerülni. Azóta már az is kiderült, hogy ezt az ígéretet sem tartották be, most 246 milliárdnál jár csak az atlétikai stadion költsége.”