Nemzeti színekbe öltöztették a megújult Lánchidat

Nemzeti színekbe öltöztették a megújult Lánchidat

A Lánchíd új díszkivilágítása, nemzeti színekben 2023. augusztus 4-én (Fotó: Magyar Hang/Lukács Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek estére pikniket szervezett Budapest vezetése a nap közben átadott Lánchíd környékére. Ennek csúcspontja 21 órakor a híd új díszkivilágításának bekapcsolása volt, nemzeti színekben.

– Nagy öröm, hogy ilyen sokan ünnepeljük a Lánchíd elkészültét. Ez egy csodálatos nap, mondtam délelőtt, de akkor még nem gondoltam, hogy ennyire csodálatos, hiszen ilyen sokan eljöttetek, hogy közösen ünnepeljük meg, hogy megújult Budapest és Magyarország szimbóluma. Ami az összetartozásról szól. Ami rengeteg dolgot összeköt ebben az országban és a városban. Leginkább a haza és haladás ügyét, hiszen miközben végtelenül büszkék vagyunk erre a hídra, tudjuk, hogy a városnak változnia kel, haladnia a korral, éppen ezért döntöttünk úgy a városlakókkal közösen, hogy csak a szelíd közlekedést adjuk vissza a Lánchídon – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a fények fölkapcsolása előtt. Még megkérdezte a megjelentektől, hogy tudnak-e olyan beruházást Magyarországon, ami határidőre elkészült és annyiból, amit szántak rá, az tegye fel a kezét, mert ez ilyen volt.

Arról is beszélt, hogy mivel eredetileg szeptember közepén kellett volna elkészülni a hídnak, így akkorra megszervezték a Lánchíd Fesztivált, így szeptember 16-án is várnak mindenkit.