Neonáci koncerteket tartanának novemberben Újpesten

Neonáci koncerteket tartanának novemberben Újpesten

Déri Tibor (Fotó: Magyar Hang / Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiderült: Újpesten tartanának találkozót a nemzetközi szélsőjobboldaliak, mert azt hiszik, hogy Magyarországon ezt megtehetik. Egy újpesti rendezvényhelyszínt szúrtak ki maguknak, hogy ott bulizzanak az Európa több országából érkező zenekarok koncertjén – írta Déri Tibor újpesti polgármester a Facebook-oldalán, miután tudomást szerzett az eseményről a 444 cikke alapján, amely a Bellingcat nevű nemzetközi oknyomozó portál cikkét idézte.

A november 10-i, Európai Testvériség / European Brotherhood című rendezvényen az Oi-Kor, a Skumshot, a Nemzeti Front és az Odwet lépne fel, a következő napi Hands Across the See címűn pedig a Fascine, a Tar Had, a Birthrite, a Hundriver és a Wellington Arms. A helyszínről a szervezők annyit közöltek, hogy a IV. kerületben lesz, de a pontos címet csak a koncert napján teszik majd közzé. Déri Tibor ezzel kapcsolatban azt írta: „A helyszín üzemeltetőjének világossá tettem: a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek. Minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!” Déri beszélt a kerületi rendőrkapitánnyal is, megkérte, tegyen meg mindent, amit tud.

 

 

 

Címkék: neonáci, Déri Tibor