Népszava: 4500 orvos lenne hajlandó letétbe helyezni a felmondását

Népszava: 4500 orvos lenne hajlandó letétbe helyezni a felmondását

Magyar Orvosi Kamara

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő év elejére összehívja a rendkívüli országos küldöttgyűlését a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután három nap alatt mintegy 8 ezer orvos reagált a gyors felmérésükre – mondta a Népszavának Álmos Péter, a köztestület alelnöke. Ekkor dönthet az orvostársadalom arról, milyen tiltakozó akciókat támogatnának reagálva arra, hogy a kormány nem építette be észrevételeiket az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomagnál, amelyet szerdán fogadtak el.

A lap szerint Álmos Péter elmondta azt is, hogy 4500 orvos nyilatkozott úgy, hogy hajlandó letétbe helyezni a felmondását, és 6800-an pedig az önként vállalt túlmunka szerződéseikről állították ugyanezt. – Egyelőre még nem gyűjtjük a felmondásokat, a cél pusztán a szándék felmérése volt – tette hozzá.

A MOK elnöke szerint arra fogjuk kérni a köztársasági elnököt, hogy a most elfogadott törvényt ne írja alá, küldje vissza megfontolásra a jogalkotóknak.