Népszava: Nem ügyel az érsebészet a Szent Imrében, mert annyi orvos és ápoló van járványügyi megfigyelés alatt

Népszava: Nem ügyel az érsebészet a Szent Imrében, mert annyi orvos és ápoló van járványügyi megfigyelés alatt

Egy koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejt (kék) (Fotó: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Egyesült Államok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orvosok, ápolók kerültek járványügyi megfigyelés alá a Szent Imre kórházban, az érsebészeti osztály nem ügyel – derül ki a Népszava birtokába került iratból.

Az irat szerint a kórház főigazgatója hétfő kora délután jelezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnak azt: „A személyi feltételek nem teljesülése (orvosaink és az ápoló személyzet járványügyi megfigyelés alatt állnak) az érsebészeti ügyeletben való részvételét határozatlan ideig vállalni nem tudja.” A vezető egyúttal azt kérte a tiszti főorvostól, hogy jelöljön ki határozatlan ideig helyettesítő intézményt. Müller Cecília tiszti főorvos válaszában jelezte, hogy csak a járványügyi zárlat végéig kap a kórház mentességet az érsebészeti feladatok ellátása alól.

A lap már csütörtökön megírta, hogy a kórház összeállított egy, a koronavírus kockázatát felmérő kérdéssort az oda érkező betegek számára, amelyen nemcsak arra kell válaszolni, hogy járt-e fertőzött országban a páciens, hanem arra is, kezelték-e őt az intézmény sebészeti vagy érsebészeti osztályán.

Ezzel kapcsolatos kérdéseiket fel is tették az operatív törzsnek, ám Müller Cecília nem adott egyértelmű választ.