Repülővel utazott Orbán Viktor egy mindössze 350 kilométerre lévő szlovén városba

Repülővel utazott Orbán Viktor egy mindössze 350 kilométerre lévő szlovén városba

Repülővel utazott Szlovéniába Orbán és Szijjártó (Fotó: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Orbán és Szijjártó egy 150 személyes „honvédségi” Airbus 319-es repülővel repültek Mariborba. Ez a határtól 80 km-re, Budapesttől 350 km-re van. Polgári autóval három és fél óra, „villogóval” kevesebb lett volna az út  – számolt be róla közösségi oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még pénteken. A kormányfő még pénteken utazott Szlovéniába.

Az ügyben a Népszava Havasi Bertalanhoz, a miniszterelnök sajtófőnökéhez fordult, hogy megtudják, miért volt szükség a repülőgépes utazásra, de csupán annyit írt: „meg tudja erősíteni”, hogy Orbán és Szijjártó valóban repülőgépre ült az utazás kedvéért.

Felidézték azt is: A kormányfő november végén szintén repülővel ment a Budapesttől 260 kilométerre lévő Kassára, a V4 csúcstalálkozóra. Havasi akkor a 24.hu-nak ezt azzal indokolta: „A V4-csúcstalálkozóra mindegyik delegáció repülőgéppel utazott, még a szlovák is”.