Népszavazás a Fudanról: A DK szerint Baranyi Krisztinának mindenről ők jutnak az eszébe

Népszavazás a Fudanról: A DK szerint Baranyi Krisztinának mindenről ők jutnak az eszébe

A Fudan Egyetem kampuszának kiszemelt helyszín (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közleményben reagált a DK arra, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerint a párt után Karácsony Gergelyék is kihátrálnak a budapesti Fudan-népszavazás mögül.

A Magyar Hanghoz is eljuttatott reakció az alábbit írta: „Azzal nem tudunk mit kezdeni, hogy az elmúlt hónapok kommunikációja alapján Baranyi Krisztinának mindenről a DK jut eszébe. Azt javasoljuk a polgármester asszonynak, hogy nézzen körbe az országban, Budapesten és a kerületében: a kormánynak arra sincs pénze, hogy befűtse az iskolákat, nemhogy Fudan Egyetemet építsen”.

A párt szerint nem lesz Fudan Egyetem, ez az ügy csak arra jó, hogy feszültséget szítson az ellenzéken belül. – Lesznek viszont megszorítások, lesz hétszeres gázár és lesz orbáni infláció. Ezekkel kellene foglalkozni. Biztosak vagyunk abban, hogy a IX. kerületben élőket is jobban érdeklik a megélhetési gondok, mint a polgármester asszony véleménye a DK-ról – tették hozzá.

A 444 arra emlékeztetett: a Fudan-ellenes aláírásgyűjtés januárban fontos eleme volt az ellenzéki kampány újjáéledésének. és Dobrev Klára DK-s EP-képviselő is összellenzéki körben, kamerák előtt írta alá az ívet.

Címkék: DK, Baranyi Krisztina, Fudan