Nincs elég dolgozó, újabb ellátások szűnnek meg a szolnoki kórházban

Nincs elég dolgozó, újabb ellátások szűnnek meg a szolnoki kórházban

A szolnoki Hetényi Géza kórház (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

November elsejétől megszűnik a gyermek csecsemő és gyermekkardiológiai fekvőbeteg ellátás is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban – számolt be róla Kunetz Zsombor a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatát ismertetve.

Hozzátette: itt korábban július elsejétől megszűnt a csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív ellátás is (ezzel az összes olyan ellátás is, amely gyermek intenzív osztályos hátteret igényel, mint például a sebészet, vagy a gyermek baleseti sebészeti műtétek egy része) májustól az ügyeletek egy részében nem tudják biztosítani a stroke, a neurológiai, a szülészeti, a PIC, az arc- és állcsontsebészeti ellátást. A háttértben mind, mind humánerőforrás hiány áll – írta. „Valahogy így zár be egy kórház, amikor ezt nem koordinálják. Csakhogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház egy megyei nagy ellátó intézmény, amelynek kellene a megye teljes ellátását biztosítania” – fogalmazott.

A hivatalos indoklás szerint „humánerőforrás-hiány miatt a biztonságos betegellátást nem tudják biztosítani”. A betegeket a mentők a budapesti Gottstegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet és a debreceni klinika között osztják szét. Ezek több mint 100 kilométerre vannak Szolnoktól.