Nosztalgiázva hangol Orbán Viktor a vasárnapi kongresszusra

Nosztalgiázva hangol Orbán Viktor a vasárnapi kongresszusra

Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz tisztújító kongresszusán a BOK Sportcsarnokban, Budapesten 2019. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A legutóbbi, két évvel ezelőtti tisztújító kongresszus képeivel hangol a Fidesz vasárnapi tisztújítására Orbán Viktor. A miniszterelnök a Facebook oldalán megosztott videóhoz annyit fűzött hozzá, hogy „holnap újra együtt”, a Fidesz kongresszus mögé pedig egy narancssárga szívet is kitett. A két évvel ezelőtti képeket felidéző videó alatt a párt egykori kampánydala, a Roxette-ről a Listen To Your Heart szól.

Orbán Viktornak nem kell aggódnia, a kormánypárt ugyanis vasárnap újraválasztja a Fidesz elnökének. Alelnök maradhat Kubatov Gábor, Kósa Lajos és Németh Szilárd, ugyanakkor Novák Katalin helyére mást választanak. A Fidesz hagyományai szerint ugyanis miniszteri rangú politikus nem töltheti be hosszú ideig az alelnöki posztot. Erre a pozícióra Koncz Zsófia, a tavalyi szerencsi időközi választáson megválasztott országgyűlési képviselő, Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának uniós fejlesztésekért felelős államtitkára, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, illetve Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is eséllyel pályázhat.

A videót megnézheti ITT.

Nemrégiben kiderült, olvasható a Nyugati Fény cikkében: a Fidesz hosszú évek óta úgy használja politikai célokra a Roxette számát, hogy arra nem kért engedélyt a jogtulajdonostól.