Novák Katalin: Az idősek azzal tehetik a legtöbbet, ha regisztrálnak és beoltatják magukat

Novák Katalin: Az idősek azzal tehetik a legtöbbet, ha regisztrálnak és beoltatják magukat

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Forrás: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A családokért felelős tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, az idősek azzal tehetik a legtöbbet saját egészségükért, életükért és családjukért, ha regisztrálnak és beoltatják magukat. „Az Idősek Tanácsának tagjai oltásra biztatnak mindenkit, különösen azt a 300 ezer 65 év feletti embert, aki még nem regisztrált a védőoltásra” – mondta Novák Katalin, a testület alelnöke és Müller Cecília országos tiszti főorvos a tanács keddi budapesti ülése után a közmédiának.

Novák Katalin hangsúlyozta, az idősek azzal tehetik a legtöbbet saját egészségükért, életükért és családjukért, ha regisztrálnak és beoltatják magukat.

Az ülés másik témája tájékoztatása szerint a nyugdíjkorrekció volt, amelyet a kormány idén előre hozott, így azt ősz helyett június elejétől fizetik ki. – A tervezett és a tényleges infláció közötti 0,6 százalékos különbözet kifizetése 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint, és összességében 26 milliárd forintot jelent – ismertette Novák Katalin.

Müller Cecília azt mondta, az ülésen arról számolt be, hogy „minden járványügyi adat kedvező” és ez alapvetően azoknak köszönhető, akik beoltatták magukat.

Címkék: Novák Katalin, oltás