Nyílt levélben bírálja Magyar Péter az Atv vezetését

Nyílt levélben bírálja Magyar Péter az Atv vezetését

Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője nyilatkozik a sajtónak, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában 2024. június 9-én. (MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mivel az Atv NER-lovag vezérigazgatója, a csatorna tulajdonos Németh Sándor fia, már büntetőeljárással fenyegetőzik, öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba – erről írt Magyar Péter közösségi oldalán kedden. A politikus konfliktusa a csatornával hétfő este csúcsosodott ki, mikor is otthagyta Rónai Egon műsorvezetőt másfél perc után, aki azt kérdezte tőle, miért állítja, hogy az Atv nem hívta őt a műsoraiba heteken át, mikor valójában keresték – utóbbival kapcsolatban az Atv.hu közölte is a konkrét dátumokat. Magyar Péter ezt követően hétfőn este azt is közzétette, hogy szerinte az Atv-nél kik tagjai a Hit Gyülekezetének. Ezzel kapcsolatban Németh S. Szilárd, az Atv vezérigazgatója a Media1-nak azt hangsúlyozta: munkatársaikat megilleti a személyes adatok védelméhez fűződő jog, a televízió egyes munkatársainak felekezeti hovatartozásának nyilvánosságra hozatalát a büntetőtörvénykönyv is szankcionálja, ráadásul rossz történelmi időket is idéz Magyar Péter listája – erre érkezett válaszként a Tisza Párt alelnökének levele.

Magyar Péter írását azzal kezdte, érti, hogy „kellemetlen, hogy mostanra mindenki számára kiderült, hogy az Atv és az Önhöz közel álló médiumok ezer (személyes és tulajdonosi) szállal kötődnek a fideszes médiabirodalomhoz és a propagandához”. Megértem, hogy Rogán Antalék megrendelték önöktől a tegnapi hazug provokációt, amit a megafonos közpénzégető propagandisták tűkön ülve vártak (alig átlátszó, hogy Bohár Dániel két perccel azután, hogy kijöttem a stúdióból, már összevágott videót és posztot tett ki az oldalára). Megértem, hogy jó Rogán körével közös cégeket gründolni.
Megértem, hogy jó NER-es partikban lazítani és Rogán Cilivel ünnepelni szülinapot – fejtette ki a politikus. 

Ám szerinte mielőtt Németh perrel fenyegetőzik, konzultáljon egy jogásszal. Magyar hangsúlyozta, hétfői posztjában nem nevezett meg senkit vallási hovatartozása kapcsán. – Bár akár meg is tehettem volna, mert minden érintett büszkén vállalta a nagy nyilvánosság előtt, hogy a Hit Gyülekezete nevű „egyházhoz” tartozik – jegyezte meg. Szerinte az Atv a választás előtt szándékosan meghamisította az egyik külföldi lapnak adott interjúját, és  háború kapcsán olyan dolgot adtak a szájába, amivel lejárathatta volna a rogáni propaganda. – Akkor ez nem jött össze. Most más módon próbálkoznak. Csodás látni, hogy a rogáni propaganda egységesen, szó szerint lehozza ugyanazt a hazugságot a tegnapi esetről. Végre a médiában is összenő, ami összetartozik – tette hozzá felsorolva, hogy a csatornához „és a NER-hez kapcsolódik a Naphíre oldal, a Spirit FM, az Ultrahang, a HIT rádió és még ki tudja hány sajtótermék”. Posztja zárásaként Magyar Péter azt is megjegyezte, hogy szerinte „a magyar emberek átlátnak a szitán. És az Atv-n is. És ez meg is fog látszani a nézettségen”.

A lista kapcsán egyébként Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) elnöke is kifejtette véleményét, és azt nyilatkozta a Media1-nek, törvénytelenség ilyet közzétenni. 

 

Címkék: Magyar Péter