Nyoma veszett a közel egymillió forintos kanapénak az egri városi cégnél

Nyoma veszett a közel egymillió forintos kanapénak az egri városi cégnél

Eger (Fotó: Flickr.com/Eli Duke)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azzal vádolják az egri városi cég vezetőjét, hogy vett egy kanapét közel egymillióért az irodába, de a kopott régi bútorát vitte be a helyére – értesült a 444.hu.

Eger önkormányzatának vezetése büntető feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, de abban a település városfejlesztési cégének vezetőjét, Nagy Istvánt meg is nevezték. Ebben az áll, hogy egy ismeretlen elkövető tavaly karácsony előtt 2 nappal egy helyi bútorboltban megvett egy 910 800 forintba kerülő, U alakú, Desirée fantázianevű kanapét a Városfejlesztési Kft. kontójára, aminek Nagy István ügyvezető irodájában kellene lennie. De ott egy használt, régi kanapé található, miközben az új bútor hollétéről az önkormányzat semmit sem tud.

A lap kereste Nagyot, aki többszöri kérdésre sem kívánt nyilatkozni, mondván, még tanulmányozza az ügy jogi részleteit. 

A 444 emlékeztetett: Nagy tavaly őszi kinevezése igencsak meglephette azokat, akik nem ismerik az elvileg ellenzéki irányítású Eger belső ügyeit. Ügyvezetői kinevezésére ugyanis Oroján Sándor fideszes frakcióvezető tette meg az előterjesztést, miközben Nagy korábban az MSZP ismert helyi politikusa volt, és a 2010-es önkormányzati választáson ő volt a szocialisták polgármesterjelöltje, aki 20 százalékos eredménnyel másodiknak futott be a fideszes Habis László mögött.

 

Címkék: Eger, kanapé