Nyomoz a rendőrség Pokorni Zoltán takarítónőjével összefüggésben

Nyomoz a rendőrség Pokorni Zoltán takarítónőjével összefüggésben

Pokorni Zoltán (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatali visszaélés miatt zajlik nyomozás azután, hogy a Kutya Párt feljelentése szerint egy önkormányzati dolgozó takarítja Pokorni Zoltán, leköszönő XII. kerületi polgármester otthonát – a 444.hu vette észre Kovács Gergely erről szóló bejegyzését.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt vezetője még két hónappal ezelőtt osztott meg egy névtelen, ám állításuk szerint ellenőrzött levelet arról, hogy „tizenéve egy önkormányzati dolgozó hetente egy nap, jobbára péntekenként hivatali munkaidőben Pokorni Zoltán házát takarítja. A házhoz a szolgálati sofőr viszi önkormányzati autóval és tisztítószerekkel, itt felveszi a polgármestert és behozza a hivatalba”. Lapunk akkor megkereste a XII. kerületi sajtóosztályt, ahol „elkeseredett kísérletet” és lejárató kampányt emlegettek. – Marika néni évek óta, a szerény jövedelmét, nyugdíját kiegészítendő, tisztes óradíjért dolgozik Pokorni Zoltánnál. Természetesen nem a munkaidejében. Mindez soha nem volt titok, a hivatal többsége tudott róla – írták.

Kovács Gergely – megválasztott hegyvidéki polgármester – most egy rendőrségi határozatot osztott meg a közösségi oldalán amely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatali visszaélés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, ugyanakkor a fővárosi rendőrség vezetője a saját kizárását kérte. Arra hivatkozott, hogy a feljelentéssel érintett személlyel, Pokorni Zoltánnal „beosztásából eredően munkakapcsolatban van”, ezért elfogult. Az Országos Rendőr-főkapitányság ezt megalapozottnak találta, ezért a Pest megyei rendőröket jelölte ki a további eljárásra.