Oktatásról is szó lehet a mai kormányülésen

Oktatásról is szó lehet a mai kormányülésen

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára beszédet mond az országos református tanévnyitón a hódmezővásárhelyi Balogh Imsi Sportközpontban 2022. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint arról már lapunkban is olvashattak, Orbán Viktor kormányülést hívott össze ma délutánra, melyen Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerint energiaügyekről tárgyalnak. Csakhogy a 444.hu kiszúrta, hogy a ülésen készült képeken feltűnik Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, illetve Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is.

 

Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az olajszankciókon és a benzináron túl oktatásügyi kérdések is napirendre kerülnek.

Mint a 444.hu megjegyzi: a Nemzeti Pedagógus Kar – amit az Orbán-kormány azért hozott létre, hogy „pártpolitikától mentes” szakmai tárgyalópartnere legyen az oktatásügyben – nemrégiben az oktatói bérek EU-s átlagra emelését, a tanórák számának heti 22 órában való maximalizálását (és a túlóra kifizetését), valamint a minősítési és tanfelügyeleti rendszer átalakítását kérte a kormánytól.