Október 23.: Megvan, kik szólalnak fel az ellenzéki megemlékezésen

Október 23.: Megvan, kik szólalnak fel az ellenzéki megemlékezésen

Az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jakab Péter, Fekete-Győr András, Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter – ez lesz az október 23-ai rendezvényi megemlékezés felszólalóinak névsora az esemény hivatalos Facebook-oldala szerint. A rendezvényt a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MMM, az MSZP és a Párbeszéd szervezi.

Mint korábban beszámoltunk róla, az eseményt szombaton délután 16.00-kor tartják az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán. A szervezők azt javasolják, a eseményt a Kodály körönd irányából közelítsék meg a résztvevők. Azt is kérték, „a járványhelyzetre való tekintettel lehetőség szerint mindenki hordjon maszkot!”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.