Olvasni is tud a Magyar Posta egymilliárdért vásárolt levélfeldolgozó rendszere

Olvasni is tud a Magyar Posta egymilliárdért vásárolt levélfeldolgozó rendszere

Képünk csak illusztráció! Jutott bőven a bicskei postaládákba.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben januártól több mint 300 dolgozót bocsát el a Magyar Posta, és összesen 360 postahivatalt zárnak be energiatakarékossági okokra hivatkozva, a vállalat csendben egy hatalmas beszerzést is lebonyolít. Az uniós Közbeszerzési Értesítőből derült ki, hogy október végén egymilliárd forintért vásároltak meg egy számítógépes támogatású manuális levélfeldolgozó rendszert egy finn cégtől, a Mailroom Solutions Oytól.

A feldolgozórendszerre még tavaly decemberben írt ki nyílt pályázatot a Posta, az egyedüli pályázóként jelentkező finn vállalattal pedig idén október 27-én írták alá a szerződést.

A közbeszerzési dokumentumokból az is kiderül, hogy a posta Országos Logisztikai Központjában egészen eddig kézzel válogatták a napi 400-500 ezer befutó levelet – a most beszerzett osztályozó rendszer viszont valószínűleg felgyorsítja majd a munkát.

A finn fejlesztés lényege, hogy a vonalkód olvasó mellett optikai karakterfelismerésre is képes: legalább 75 százalékban felismeri a leveleken olvasható nyomtatott név és címadatokat, és legalább 40 százalékos pontossággal a kézírást. A feladó adatait 50 százalékban kell, hogy felismerje nyomtatott és 40 százalékban kézírás esetében.

A rendszer nem csak felismerni és értelmezni képes a borítékon látható írást, de szinkronizálja is az „Országos Egységes Címadatbázis és Címmenedzsment Rendszer” adatbázisával is, így 4 millió magyar háztartás adataihoz lesz hozzáférése. A folyamatból nem persze nem marad ki az emberi munkavégzés és a manuális leválogatás sem, a finn fejlesztés lényegében ehhez nyújt majd segítséget.

A szerződéshez mellékelt dokumentumok alapján, a Mailroom Solutions Oy három éves gyártói támogatást is biztosít a több elemből álló rendszerhez, beleértve a kezelők oktatását és az üzembe helyezést is. Öt évre vállalták emellett „fix általánydíjas szolgáltatásként” a hibaelhárítás, és két évre a távoli hozzáférés feladatkörét is. Az üzemeltetés támogatásáért ugyanakkor további 30 ezer eurós díjat, az átalánydíjas feladatokért pedig 658 500 eurót számolnak fel. Ez a jelenlegi euróárfolyamon számolva plusz 277 millió forintos kiadást jelent a Magyar Postának.