Operatív törzs figyeli az augusztus 20-ai időjárás alakulását

Operatív törzs figyeli az augusztus 20-ai időjárás alakulását

Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdődtek csütörtökön az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódó programok – írja az MTI a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményére hivatkozva. Eszerint a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs június óta rendszeresen ülésezik, és ellenőrzi a Szent István-napi ünnepségsorozattal kapcsolatos teendőket és fejleményeket.

Létrejött egy kimondottan az időjárással foglalkozó munkacsoport, amely folyamatosan figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és ha kell, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig extra szondákat enged fel a következő napokban a légkör pontosabb, alaposabb feltérképezésére, hogy segítsék a hétvégi ünnepi programokra készülődőket.