Orbán a józan ész visszatérését várja a posztfasiszta szimpátiával vádolt Melonitól

Orbán a józan ész visszatérését várja a posztfasiszta szimpátiával vádolt Melonitól

Giorgia Meloni táblával mondott köszönetet Olaszországnak a választás éjszakáján, 2022. szeptember 26-án (Fotó: Reuters/Guglielmo Mangiapane)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hivatalos levélben is kifejezte gratulációját Orbán Viktor miniszterelnök Giorgia Meloninak, Olaszország új miniszterelnökének - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor szerint a mostani, kihívásokkal teli időszakban olasz kollégájával folytatandó együttműködésük hozzájárul majd ahhoz, hogy az európai politika visszatérjen a józan ész és a valódi európai értékek talajára. 

Levelében a magyar miniszterelnök kifejezte reményét, hogy az előttük álló közös teendőkről mielőbb személyesen is lehetősége nyílik majd egyeztetni Giorgia Melonival.

Orbán és Meloni már egy ideje nagyon jól megértik egymást. Tavaly még a németek elleni labdarúgó-Eb-meccset is kihagyta, és inkább Melonival vacsorázott (bár lehet, hogy inkább a pedofilellenesnek álcázott melegellenes törvény miatt várható negatív hangulat elől menekült inkább):