Orbán a migrációról: A magyar modellt kell követni

Orbán a migrációról: A magyar modellt kell követni

Orbán Viktor a Kossuth rádióban (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A háború és az infláció letörése mellett a migrációról is tárgyaltak a kormányülésen. Áttekintették, hogy milyen eszközeik vannak arra, hogy megakadályozzák Brüsszel tervét a migránsgettók létrehozásáról – hangzott el Orbán Viktor péntek reggeli szokásos rádiós interjújában.

Szerinte a brüsszeli kvóták alapján ezer menedékkérőből 16-ot kellene befogadnia Magyarországnak. Ám a magyar határnál 270 ezer illegális migránst tartóztattak fel csak tavaly – jelentette ki a miniszterelnök. Úgy látja, az egyetlen megoldás az, ha nem engedjük be őket Európa területére, csak azok jöhetnek, akik megkapták az engedélyt erre. – A magyar modellt kell követni. Ezért néznek ránk irigykedve azok, akiket elárasztottak a migránsok –mondta a kormányfő. Az új brüsszeli szabályok lerombolnák az Európában egyetlen sikeres határvédelmet, amely a magyar védelem. A magyarok szerinte három nap alatt kipenderítenék a kormányt, ha a nyugat-európaihoz hasonló migránspolitikát követné.