Orbán: Az EU-nak az eljárások számítanak, nekünk az emberek

Orbán: Az EU-nak az eljárások számítanak, nekünk az emberek

Pintér Sándor és Orbán Viktor az operatív törzs ülésén 2020. november 16-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az uniónak az eljárások számítanak, nekünk meg az emberek – fogalmazott Orbán Viktor a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban az Oroszországból érkező koronavírus elleni vakcina kapcsán pénteki videójában. – Ők az egységes piac megbontása elleni szempontokat képviselik, mi meg azt képviseljük, hogy hogyan lehet minél hamarabb beoltani az embereket – fejtette ki a miniszterelnök az operatív törzs üléséről készített rövid összefoglalóban.

https://www.facebook.com/watch/?v=404490070593520

A videó elején Pintér Sándor belügyminiszter az új számok ismertetésekor úgy fogalmaz, hogy 6440 fő „az új beteg”. Ez csak azért érdekes, mert a hivatalos kormányzati tájékoztatási oldal mindeközben éppen kétezerrel kevesebb, 4440 fertőzöttet jelentett, és erről „szivárogtatott ki” adatokat véletlenül Kósa Lajos fideszes politikus is. Ez tehát valószínűleg inkább nyelvbotlás volt Pintér Sándor részéről, az ügyben mindenesetre megkerestük a Belügyminisztériumot, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Müller Cecília országos tiszti főorvos szerint a bevezetett intézkedések „stabilan elégségesek”. György István közigazgatási államtitkár az ülésen tájékoztatta Orbán Viktort, hogy jövő hétfőn indul a bölcsődék, óvodák és iskolák tesztelése, valamint az egészségügyi intézmények szűrése. – A kapacitás éppen egyensúlyban van a mért feladattal – fogalmazott az államtitkár. Hozzá hasonlóan Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár is optimistán nyilatkozott a hamarosan érkező vírus elleni oltóanyag kiszállításáról is, véleménye szerint a folyamat „rendben van”. Pintér Sándor szerint pedig minden meg van szervezve.

12 millió oltóanyag érkezik az Európai Unióból – nyugtázta a miniszterelnök. Az orosz vakcina kapcsán Szijjártó Péter újfent kiemelte, hogy Európában elsőként hozzánk jött a Szputnyik elnevezésű oltóanyag, amelyről Müller Cecília elmondta, hogy az egy „merőben új típusú vakcina.”