Orbán fotóval igyekszik bizonyítani, milyen sokan hallgatták őt a dallasi CPAC-rendezvényen

Orbán fotóval igyekszik bizonyítani, milyen sokan hallgatták őt a dallasi CPAC-rendezvényen

Orbán Viktor Dallasban, a CPAC konferenciáján (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fütyülünk a baloldali sajtóra – reagált a miniszterelnök a Facebook-oldalán arra a napok óta tartó vitára, miszerint hányan is hallgatták Orbán Viktor beszédét Dallasban, az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (Conservative Political Action Conference, CPAC) csütörtöki megnyitóján. A CPAC 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, s a közel fél évszázados története során az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

Az ellenzék a beszéd után egyes fotók alapján arra a következtetésre jutott, hogy a terem szinte üres volt, vagyis Orbán CPAC-os beszéde korántsem volt olyan sikeres, mint amilyennek azt beállítani próbálják. Ám ezekkel a képekkel azért akadtak gondok, mert nem biztos, hogy Orbán beszéde alatt készültek, vagy pedig csak bizonyos sorokat mutattak. A kormányoldal szerint természetesen telt ház volt. 

A miniszterelnök most a Facebookra rakott ki egy telt házat mutató képet azzal a szöveggel, hogy „Egész jól néztünk ki!”. Perdöntőnek azonban ezt a képet sem lehet nevezni, mert ahogy az üres termes képnél, úgy ennél sem tudni, hogy Orbán beszéde alatt készült-e. 

Arról, hogy Orbán Viktor milyen beszédet mondott a konzervatív rendezvényen, ITT olvashat.

 

 

Címkék: Orbán Viktor, CPAC