Orbán Kiskőrösön, Gyurcsányék Budapesten ünneplik március 15-ét

Orbán Kiskőrösön, Gyurcsányék Budapesten ünneplik március 15-ét

Petőfi Sándor szülőháza Kiskőrösön (Fotó: Dévényi István/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor március 15-én nem Budapesten, hanem Petőfi Sándor kiskőrösi szülőházánál emlékezik meg az 1848-as forradalomról – derül ki a miniszterelnök Facebook-bejegyzéséből. A Hvg.hu emlékeztet, hogy Orbán már október 23-át sem a fővárosban ünnepelte, hanem a zalaegerszegi Mindszentyneum falai között, kordonoktól védve beszélt kommunisták visszatéréséről. 

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Facebook-bejegyzéséből derül ki, hogy március 14-én, kedden adják át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, az ünnep napján pedig a szokásoknak megfelelően reggel zászlófelvonással díszelegnek a nemzeti ünnep előtt. Ezt követően huszármenet vonul a Múzeumkerthez, ahol 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a budapesti helyszínek díszünnepségei zajlanak, beszédet mond Csák János kulturális és innovációs miniszter.

A Demokratikus Koalíció által beharangozott március 15-iki nagyrendezvény viszont Budapesten lesz. Az Egyetem térre meghirdetett eseményt azzal reklámozzák, hogy hosszú idő után az első alkalom lesz, hogy egy színpadon mond beszédet Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, és Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök.

A Facebook-meghívóban úgy fogalmaznak, a magyarok ezeréves álma, hogy Európához tartozzanak és úgy éljenek, mint az európaiak. – Szerintünk ma is ezt jelenti magyarnak lenni: nem adjuk fel az ezeréves álmunkat, nem engedünk a ’48-ból és nem engedünk az európai Magyarországból! – írják.