Orbán Viktor nem beszélt Novák Katalin utódjáról a frakcióülés első napján

Orbán Viktor nem beszélt Novák Katalin utódjáról a frakcióülés első napján

Orbán Viktor a vilniusi NATO-csúcson 2023. június 11-én (Fotó: AFP via Europress/Artur Widak)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök elsősorban a közelgő választásokról beszélt a parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen. A miniszterelnök, ahogyan azt már korábban is tette, most is kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Európában életbe lépett a migrációs paktum, állítása szerint büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat.

A miniszterelnök úgy gondolja, a háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében.

A kegyelmi ügy kapcsán megjegyezte: nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem egyszerűen hiba volt. – Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül – mondta el ismét a miniszterelnök. Orbán Viktor a beszédét a közelgő választások értékelésével, az előttük álló feladatokkal zárta, bízva abban, hogy a választásokat ,meg fogják nyerni. Novák Katalin utódjáraól ugyanakkor nem ejtett szót.