Orbán után Karácsony is ajánlott néhány nyári olvasmányt

Orbán után Karácsony is ajánlott néhány nyári olvasmányt

Karácsony Gergely a budapesti Anker't romkocsmában 2019. április 13-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ferenc pápa, Rutger Bregman holland történész, valamint az Új Egyenlőség szerkesztőségének könyvét ajánlotta nyári olvasnivalónak Karácsony Gergely főpolgármester. Csütörtökön Orbán Viktor kormányfő tett közzé "nyári könyvajánlót" Facebook-oldalán. 
 
„Egy párt vagy egy demagóg politikus által manipulált nép megszűnik nép lenni és fáradt tömeggé válik. A diktatúrák mindig így kezdődnek: elvetik a félelem magját a nép szívében, aztán felajánlják, hogy megvédik őket félelmük tárgyától, és cserébe megtagadják tőlük a hatalmat, amely meghatározza a jövőjüket. Ugye milyen ismerős ez nekünk, magyaroknak?” - idézte Ferenc pápa könyvét Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint Rutger Bregman holland történész könyvében amellett érvel, hogy az ember valójában sokkal együttműködőbb és barátságosabb lény, mint sokan gondolnák. Az Új Egyenlőség szerkesztőségének kötete pedig azért figyelemreméltó Karácsony Gergely szerint, mert kiderül belőle, mi okozta a rendszerváltás kudarcát, és hogy miként jutottunk el Kádártól Orbánig.