Orbán Viktor: A mi teljesítményünk a munka, ellenfeleinké az, hogy liberálisok

Orbán Viktor: A mi teljesítményünk a munka, ellenfeleinké az, hogy liberálisok

Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rengeteg dolog történt a legutóbbi kongresszus óta, ma a szokásosnál mélyebbre kell ásni – nyitotta beszédét Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz frissen újraválasztott elnöke a párt vasárnapi kongresszusán. A pártelnök 1061 szavazatot kapott, ellenfele nem volt. Egyúttal köszönetet mondott, hogy ismét rábízták Magyarország legsikeresebb politikai pártjának vezetését. Reméli, kiérdemelt lesz a bizalom, ez viszont önmagában nem lett volna elegendő. Engedélyt is kellett kapnia. Sok itt a családos ember, tudjátok, hogy megy ez – mondta. Csapásokat adnak és kapnak, de ha családos ember valaki, nem dönthet egyedül. Azért fogadhatta el a megtisztelő bizalmat, mert a feleségétől megkaphatta az engedélyt. Mindig velem voltál, akkor is, amikor nem érdemeltem meg, köszönöm, köszönöm Ani – tette hozzá. 

Köszönetet mondott politikustársainak, mindenkit becézve, Novák Katalint Kataként, Cser-Palkovics Andrást Cserpaként emlegetve. Miért vállalta el? Azért, mert úgy érzi, a legjobb korban van. Persze mindig így érzi. De most úgy van vele, hogy az első 33 év csak bemelegítés volt. Oroszok ki, kommunisták el, rezsi le, migránsok ki, szív fel – sorolta. Mégis úgy érzi, mindez csak felkészülés volt az igazán nagy dolgokra, ezekből pedig nem szeretne kimaradni. Igaz, hogy elől a legsűrűbb a golyózápor, de cserébe innen lát a legjobban. A Fidesz hűséget, hitet és bizalmat jelent. Hűek Magyarországhoz és népéhez, fogalmazott Orbán. Világrendek csaptak össze nyílt és rejtett háborúkban, válságok rengették a Nyugatot és Keletet. Közben a hidegháborútól eljutottunk a járványok és a népvándorlások korába, de minden viszontagságok közepette hűek maradtak. Ők azok a magyarok, akik hazát és hitet, anyaföldet nem cserélnek el. Amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Háromféle hazaszeretet van a magyaroknál: a szónokló, a búsuló és az alkotó. Magukat leginkább Klebelsberg unokáinak tartja, akik az alkotó hazaszeretetben hisznek. 

Tizenhat év ellenzékben, tizenhat év kormányon, ezt csak rendíthetetlen derűlátással és mély hittel lehet végigcsinálni, mondta a kormányfő. De mi a cél? Hová juthat el Magyarország? Tizenkét éve tíz egyszerű és világos céljuk volt, köztük az egymillió új munkahely, az adósrabszolgaságból való kikeveredés, a családok középpontba állítása vagy épp Budapest régi fényének visszaadása. Dűlőre jutunk a romákkal, a cigányokkal, kihozzuk őket a reménytelen, segélyre ítélt élethelyzetükből, életfelfogásukból, lesz önbecsülést adó életük – mondta a miniszterelnök. Továbbá: – Nem leszünk gyarmat. 

Az ő teljesítményük az európai munka, ellenfeleiké az, hogy liberálisok – mondta Orbán. Szerinte olyan lusták, hogy még a miniszterelnök-jelölti vitát is unják, viszont büszke liberálisok, akik meg akarják mondani másoknak, hogyan kell élni és gondolkodni. 

Azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet. Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig nem születik elég gyermek, még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Többre van szükség, miért érnénk be azzal, ami van? – tette fel a kérdést Orbán Viktor. Mint mondta, tíz év alatt felzárkózhatunk a fejlett országok közé. Egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országai lehetünk. Miért ne lehetnének magyar mérnökök a világ legjobbjai között? Miért ne lehetnének a magyarok a világ legjobb szakmunkásai? – tette fel a kérdést. Mi találtuk fel a C-vitamint, az automata számítógépet, a Rubik-kockát és legutóbb a koronavírus elleni vakcinát az mRNS-technológia felhasználásával, mondta Orbán. Tehát szerinte bármire képesek vagyunk.

A nagy sebességű internethozzáférés esetében a miénk a negyedik hely az EU-ban. Visszavásárolják a nemzeti repteret, megépítik Paks II.-t és 2030-ig az elektromos áram meghatározó részét karbonsemlegesen állítják elő. A távlat nagy ívű, a látóhatár széles, ami pedig ránk vár, több mint lelkesítő, mondta Orbán. Már csak arra kell válaszolni, hogy ha olyan lelkesítő, miért nem lelkesedik senki? Az egyik ok szerinte, hogy a világ a járványok és a népvándorlások korába lépett. Ilyenkor a szorongás válik mindennapossá, az ember nem a Holdra kívánkozik, hanem haza. Meg kell védeni az emberek egészségét, minél több életet meg kell menteni, fogalmazott Orbán. Köszönetet mondva az orvosoknak, ápolóknak, a védekezésben részt vevőknek. Ma az oltásellenesekkel szemben kell mozgósítani szerinte az embereket, az oltás életet ment és csak az oltás ment életet. Aki inkább hagyná meghalni az embereket, minthogy kínai vagy orosz vakcinát alkalmazzon, az is a magyarok létérdekét veszélyezteti, fogalmazott. Így tesz szerinte az is, aki kamuvideókat gyárt és aki ideológiai kérdést csinál abból, milyen vakcinát érdemes felvenni. Az ő ellenfeleik elszánt Brüsszel-hívők, és a magyar érdekek védelme helyett inkább Brüsszel elismerésére vágynak, mondta. Sunyi módon támogatják az oltáselleneseket és meg akarják szüntetni a rezsicsökkentést. Ahogy Kádárék mondták, úgy gondolják ők is: nem a zsemle kicsi, hanem a pofátok nagy. Brüsszel bukdácsol, szivárványszínű árnyéka önmagának Orbán szerint, ezért Brüsszelt teljesen meg kell újítani szerinte, mielőtt darabokra hullik. Szó sem volt arról, hogy a homo brüsszelicus emberek lépésenként elvesznek majd tőlünk mindent, fogalmazott. Mi itt nem fogunk megfagyni télen, ők meg ott szülhetnek férfiként, kinek mit intézett a kormánya – viccelődött.

A múltban főként keletről fenyegették térségünket, ez viszont most nem Nyugat-Kelet-, hanem Nyugat–Nyugat-konfliktus, mondta. Ragaszkodnak hozzá, hogy Magyarországon a házassághoz egy férfi, egy nő kell, az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Ezt elmondása szerint mindig is így gondolták, elég, ha csak a Fidesz első politikai plakátjára gondolnak – tessék választani. (Ez kissé félrevezető állítás Orbán Viktortól persze, minthogy az egymást szájon csókoló, idős elvtársakat a romantikázó fiatal párral szembehelyező plakát nem a szexualitásról állított bármit is. A kommunista vezetők nyilvánvalóan nem homoszexualitástól hajtva köszöntötték egymást hasonlóképp.)

Emberkísérletnek tekintik az új európai emberfajta létrehozását, és joga van ebből bárkinek kimaradni – mondta Orbán. 

A nyilasok és a kommunisták csak a megszállt Magyarországon lehettek nagyok. A szabad Magyarországon felemelkedő pártok hosszú évtizedekre rendelkeznek be, amíg csak megszolgálják a bizalmat. A nap végén egyetlen megkerülhetetlen, kiválthatatlan és leválthatatlan hatalmi erő van, a magyar nép. Persze ilyet ma már nem szabad mondani, mert ez populizmus, fogalmazott a miniszterelnök. Ők mégis a néppel, a népért, a nép által kívánnak cselekedni.

A következő hónapokban olyasmik történnek majd, amit még senki sem látott – mondta. Kezdődött a nyugdíjasoknak kifizetett 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal. Folytatódik a 13. havi teljes nyugdíj kifizetésével. A fiatalok januártól nem fizetnek személyi jövedelemadót, 200 ezer forint lesz a minimálbér és 260 ezer a garantált bérminimum – folytatta, majd hozzátette: hathavi fegyverpénzt kapnak a katonák és a rendőrök. Húsz százalékkal nő az ápolók, a szociális és a kulturális ágazatban dolgozók bére. A családoknak visszafizetik a 2021-ben befizetett adót. Ilyen sem volt még – hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

Október 23-án átmozgató jellegű összejövetelt tartottunk. Éppen csak megmutattuk a bicepszeinket. Nem voltunk kevesen, de ennél kétszer, sőt háromszor is többen leszünk, amikor befordulunk a célegyenesbe. És hiába áll elénk a teljes baloldal, Brüsszel és Soros György egész hadserege, együtt a legvastagabb falon is át fogunk menni, és újra győzni fogunk! Mert Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra – mondta.

Immár 29. alkalommal tart kongresszust a Fidesz. Orbán Viktor miniszterelnök 2003 óta, vagyis 18 éve a párt elnöke, és miután senki sem indult el ellene, nem is volt kérdés, hogy folytathatja munkáját a Fidesz élén. A Magyar Hang élő közvetítését a Fidesz 29. tisztújító kongresszusáról itt olvashatják.