Orbán Viktor arról írt, milyen kormányt fog alakítani

Orbán Viktor arról írt, milyen kormányt fog alakítani

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában 2022. április 29-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Olyan kormányt fogok alakítani, amely képes arra, hogy megvédje Magyarországot az előttünk álló veszélyes évtizedben – ezt közölte a közösségi oldalán Orbán Viktor egy nappal azután, hogy Áder János leköszönő köztársasági elnök felkérte a kormányalakításra.

Az április 3-i országgyűlési választáson ismét kétharmados győzelmet arató Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjelöltjét az államfő hivatalos keretek között pénteken kérte fel az új kormány megalakítására. Orbán Viktor a felkérést elfogadta. A Sándor-palotában tartott találkozó után – Áder János társaságában tett – sajtónyilatkozatában Orbán Viktor azt hangsúlyozta: a veszélyek évtizede áll előttünk, háború van, ennek következtében egész Európában emelkednek az árak, mutatkoznak egy komoly energiaválság jelei és emiatt „gyötrelmek előtt állnak” az európai gazdaságok, valamint a járványok korából sem lábaltunk még ki. Mint mondta, április 3-án az emberek egy világos döntést hoztak arról, hogy elvárják az ország vezetőitől, hogy ezekkel a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot.

Az új Országgyűlés hétfőn tartja alakuló ülését, ahol a képviselők leteszik az esküt. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi tájékoztatása szerint a miniszterelnököt a május 16-tal kezdődő héten választhatja meg a parlamenti többség.

Orbán Viktor hivatalosan egyelőre nem beszélt az új kormánya tagjairól, de a hírek szerint távozhat Kásler Miklós, míg újra bekerülhet a kabinetbe az egyéniben győztes Navracsics Tibor és Lázár János.