Orbán Viktor három kockázatot lát

Orbán Viktor három kockázatot lát

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő az északkelet-szlovéniai Cirkovcében, a Cirkovce-Pince magasfeszültségû távvezeték átadóünnepségén 2022. december 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Videót tett közzé pénteki szlovéniai látogatásáról Orbán Viktor miniszterelnök, ahova egyébként pár órás kocsiút helyett inkább repülőgéppel utazott.

A kormányfő arról beszélt, három kockázatot lát Európa és Magyarország előtt: biztonságit, gazdaságit és energiaellátási. – Amikor bizonytalan idők vannak, akkor a jó szomszédi kapcsolat mindig felértékelődik – mondta. Szerinte Magyarország kapcsolata jó Szlovéniával, ezt meg kell becsülni. Erre példaként azt említette, a szlovén-magyar kereskedelmi kapcsolat rekordokat dönt.

A miniszterelnök azért ment Szlovéniába, mert Robert Golob szlovén kormányfő meghívására részt vett a Cirkovce-Pince villamosvezeték építésének befejezése alkalmából tartott ünnepségen.