Orbán Viktor: Kétharmada nincs az embernek véletlenül

Orbán Viktor: Kétharmada nincs az embernek véletlenül

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nézőpont Intézet alapításának 15. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen a Szépművészeti Múzeumban 2021. november 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rezsiharc örök és ez a mostani, előttünk álló választáson sem lesz másképpen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a 15 éves Nézőpont Intézet ünnepi rendezvényén.

A kormányfő a Szépművészeti Múzeumban tartott eseményen úgy fogalmazott, hogy „vagyunk mi, akik a rezsit csökkentettük, alacsonyan akarjuk tartani és vannak, akik azt mondják, hogy ez észszerűtlen, hagyni kell, hogy a piac szabályozza ezt a kérdést, az emberek majd fogyasztanak inkább kevesebbet, és fölmondják a liberális tankönyveket”. – Ennek, ha politikai gyakorlattá vagy kormányzati tevékenységgé válik, az lesz az eredménye, hogy megemelkednek a megélhetési költségek – mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a 2006-ban megalakult Nézőpont Intézet az elmúlt három választás fényében jól szokta megítélni a várható végeredményt. Elmondása szerint egy nagyarányú választási siker megszületéséhez először elemzésre van szükség, majd tervezésre, ezután pedig dolgozni kell, jön a meló, és a végén kihirdetik az eredményt. Egy komoly választási győzelemhez, az egymást követő választási győzelmekhez pedig még inkább nagyon sok munkát kell elvégezni. – A győzelmet nem fújja be a szél – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy kétharmada nincs az embernek véletlenül, különösen nem kétszer vagy háromszor egymás után.

Orbán Viktor 2006-os őszödi beszéd utáni időszakot a hazugság korának nevezte. A kormányfő George Orwellt idézve azt mondta: a hazugság korában kimondani az igazat, forradalmi tettnek számít. Így ha a Nézőpont Intézet 2006-os megalakulására gondolnak a miniszterelnök szerint, akkor nyugodtan minősíthetik az intézetet egy forradalmi szervezetnek. A Nézőpont szerinte egy olyan intézményként jött létre, amely akkor is ki merte mondani, hogy kettő meg kettő az négy, amikor mindenki az ellenkezőjét harsogta.

(MTI)