Orbán Viktor: Kétharmada nincs az embernek véletlenül

Orbán Viktor: Kétharmada nincs az embernek véletlenül

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Nézőpont Intézet alapításának 15. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen a Szépművészeti Múzeumban 2021. november 24-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rezsiharc örök és ez a mostani, előttünk álló választáson sem lesz másképpen - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a 15 éves Nézőpont Intézet ünnepi rendezvényén.

A kormányfő a Szépművészeti Múzeumban tartott eseményen úgy fogalmazott, hogy „vagyunk mi, akik a rezsit csökkentettük, alacsonyan akarjuk tartani és vannak, akik azt mondják, hogy ez észszerűtlen, hagyni kell, hogy a piac szabályozza ezt a kérdést, az emberek majd fogyasztanak inkább kevesebbet, és fölmondják a liberális tankönyveket”. – Ennek, ha politikai gyakorlattá vagy kormányzati tevékenységgé válik, az lesz az eredménye, hogy megemelkednek a megélhetési költségek – mondta.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a 2006-ban megalakult Nézőpont Intézet az elmúlt három választás fényében jól szokta megítélni a várható végeredményt. Elmondása szerint egy nagyarányú választási siker megszületéséhez először elemzésre van szükség, majd tervezésre, ezután pedig dolgozni kell, jön a meló, és a végén kihirdetik az eredményt. Egy komoly választási győzelemhez, az egymást követő választási győzelmekhez pedig még inkább nagyon sok munkát kell elvégezni. – A győzelmet nem fújja be a szél – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy kétharmada nincs az embernek véletlenül, különösen nem kétszer vagy háromszor egymás után.

Orbán Viktor 2006-os őszödi beszéd utáni időszakot a hazugság korának nevezte. A kormányfő George Orwellt idézve azt mondta: a hazugság korában kimondani az igazat, forradalmi tettnek számít. Így ha a Nézőpont Intézet 2006-os megalakulására gondolnak a miniszterelnök szerint, akkor nyugodtan minősíthetik az intézetet egy forradalmi szervezetnek. A Nézőpont szerinte egy olyan intézményként jött létre, amely akkor is ki merte mondani, hogy kettő meg kettő az négy, amikor mindenki az ellenkezőjét harsogta.

(MTI)

 

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

Pulai András és Zárug Péter Farkas vitája. Interjú Donáth Annával, Komáromi Zoltánnal és Schell Judittal. Riport a fiktív lakcímekről Kispaládról. Keresse a friss Magyar Hangot, Bűvös Szakács- és Sportkönyvek-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby