Orbán Viktor szerint ma Magyarországon nem ér senkit szankció a véleményéért

Orbán Viktor szerint ma Magyarországon nem ér senkit szankció a véleményéért

A miniszterelnök a szokásos péntek reggeli interjúra érkezik a Kossuth Rádióba (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erős két nap van mögöttem – mondta Orbán Viktor a héten tartott két napos uniós csúcsról. Szerinte jól érzékelik azt a polgárok és a vezetők is, hogy a világ veszélyes hellyé vált, háborús zónává vált a Közel-Kelet. Mindenki attól retteg, hogy ez a terrorszervezet ellen folytatott izraeli háború átcsaphat államok közötti háborúvá. Az iráni légicsapások és a ma hajnalban erre adott válaszcsapás is ebbe az irányba viszi az eseményeket.

Az ukrajnai háború is itt van, a Balkánon békétlenség van. A helyzet körültekintést igényel, stratégiai nyugalom kell, itt nem lehet kapkodni. Ő egyetért azokkal akik szerint a Közel-Keleten mindent meg kell tenni, hogy ne boruljon lángba. Mert ebből menekültek és háborús pusztítás lehet, vagyis mindenki jobban jár az emberéletek és gazdaság tekintetében is, ha sikerül féken tartani a konfliktust. 

Az ukrán háború más helyzet, Brüsszelben háborús hangulat van – ismételte el sokadjára Orbán Viktor. Szegényukránok borzalmasan szenvednek, de ennek ellenére az álláspontunk az, hogy ez nem a mi háborúnk, hanem két szláv népé, amit minél hamarabb le kéne zárni. A brüsszeli vezetők viszont ezt a saját háborújoknak érzik. Közben a NATO is csúszik bele ebbe a háborúba, másik fejezet kezdődött meg a háborúnak azzal, hogy elhangzott, hogy lehet, hogy katonákat is lehetne oda küldeni. Mi továbbra is ki akarunk maradni ebből a háborúból. – Amíg nemzeti kormány áll Magyarország élén, addig az orosz-ukrán háborúba egyik fél oldalán sem fogunk beleavatkozni – tette hozzá.

A NATO egy védelmi szövetség, szó sincs arról, hogy mi együtt fogunk megtámadni valamit, mi ragaszkodunk a NATO eredeti küldetéséhez. Az unióban arra kell figyelni, hogy nehogy a magyarok pénzét küldjék el Ukrajnába, ő azon dolgozik, hogy ez ne történjen meg, ezt vétónak is hívhatjuk.

Arra számít, repedezni fog a háborúpárti európai gondolkodás, egyre több embernek lesz világos, hogy a harctéren nincs megoldás, tárgyalások kellenek és a lehető legkevesebb pénzt kell odaadni Ukrajnának, mikor Európában is súlyos gazdasági helyzet van. Szerinte a béke felé fogják nyomni a ma még háborúpárti kormányaikat az emberek.

Arra is kitért, a szólásszabadság Nyugat-Európában rosszbőrben van. Mi a Nyugatot mindig a szabadság szimbólumának tekintették, de ennek vége van. Ha kinyitok két német újságot, egy baloldalit és jobboldalit, ugyanazt fogja olvasni a fontos kérdésekről. ma egy olyan véleményúthenger uralkodik Nyugat-Európában, amit a magyarok el sem tudnak képzelni. Az egy dolog, hogy betiltanak egy kampánynyitó rendezvényt, de a mindennapi életben ha egy egyszerű melós olyat mond a migrációról nyíltan, ami nem vág egybe a hivatalos állásponttal, lehet másnap már nincs álláspontja. Lehet ezt túlzásnak érzik most a hallgatók, de nem az, ezek napi élmények, nem lehet a Facebookra se akármit kitenni. A mi rendezvényünk betiltásának se az a legizgalmasabb része, hogy betiltották, hanem hogy megfenyegették a szállodásokat. Felhívták a catering cég vezetőjének feleségét, és nyíltan megfenyegették őket, hogy ha enni adnak, akkor a számukra annak negatív következményei lesznek. Itt Magyarországon nem okoz gondot, hogy ha nyíltan elmondod a véleményedet, legfeljebb nem értenek veled egyet, dehogy te szankciókat szenvedj el azért, itt Magyarország nem tart, de a Nyugat igen. Utóbbi azért érdekes állítás a kormányfő részéről, mert nemrég derült ki, a Magyar Péter tüntetésén felszólaló Tarr Zoltánt kirúgták emiatt egy állam cégtől, de erre nem kérdezett rá a közmédia műsorvezetője. A Magyar Hang Tarr Zoltánnal készült interjúja itt olvasható

Később arról is beszélt, hogy az európai vezetők nem akarják megállítani a migrációt, ők menedzselni akarják. Lépésről lépésre végrehajtják a Soros-tervet. 

Címkék: Orbán Viktor