Orbán Viktor: Lakosságcsere zajlik Európában

Orbán Viktor: Lakosságcsere zajlik Európában

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádiónak Berlinben 2024. június 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Erősben bírálta a Néppártot vezető Manfred Webert a péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor anélkül, hogy szóba került volna a Magyar Péterrel kötött szövetsége. A miniszterelnök szerint az EU-ban háborúpárti, migrációpárti és gazdaságellenes koalíció jött létre a Néppárttal, a baloldallal és a liberálisokkal.

Berlinből adta szokásos, péntek reggeli interjúját a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor, hiszen Olaf Scholz kancellárral tárgyal napközben. Ennek kapcsán a kormányfő azt idézte fel, hogy találkozott a Mercedes és más nagyvállalatok vezetőivel, hiszen a német ipar nagy technológiai átalakuláson megy keresztül, ebben pedig lesz helyünk. A fejlesztések nagy részét ugyanis itthon hajtják majd végre. A kormányfő szerint eleve „Magyarország és Németország ugyanabban a cipőben jár”, hiszen mindkettő termelő ország, vagyis természetes szövetségesek és a világgazdaság nyitottsága is kulcskérdés mindkét állam számára.

Szóba került a napokban lezajlott uniós csúcs is, ahol konkrét döntések nem születtek. Ennek Orbán Viktor szerint az az oka, hogy bejelentették a baloldali pártok, hogy megkötötték az egyezséget egymással, a Néppárt pedig csatlakozott hozzájuk, elosztották a pozíciókat. – Ez egy lefutott meccs tekinthető – fogalmazott. Annak kapcsán, hogy ez elfogadható-e Magyarországnak, azt mondta, hogy itt az a kérdés, „mihez van erőd”. Orbán Viktor egy olyan Európában gondolkozik, ami merőben különbözik ettől: „ez a koalíció, ami létrejött liberálisok, baloldal és Néppárt, Manfred Weber vezetésével, akinek belzebúbi szerepe van a brüsszeli politika elhibázásában”, ez egy háborúpárti koalíció. Azt is kifejtette, hogy Németországban militarista hangulat uralkodik. Emellett a koalíciót az adóemelés oldalán állónak és migrációpártinak is nevezte, amely a Soros-tervet hajtja végre. – Lakosságcsere zajlik Európában: fehér ember fogy, keresztény, európai ember fogy, migránsok behozatala és az itt született muszlimok száma radikálisan nő – fejtette ki. A háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció élén a miniszterelnök szerint Manfred Weber áll, aki „régi rosszakarója Magyarországnak”.

Mark Rutte NATO-főtitkári jelölése kapcsán Orbán Viktor arról beszélt, hogy az amerikaiak vezetésével, Németország statisztálása mellett a nyugati világ le akarja győzni Oroszországot, ezt a harcot pedig az ukránokra hagyják. A kérdés arról is szól, hogy Ukrajna tagja lesz-e a NATO-nak. A miniszterelnök szerint ez az egész terv reménytelen, iszonyatos ára van, sok százezer ember halt már meg. Az európai parlamenti választás arról szólt, hogy mit tegyenek ebben a helyzetben a magyarok és mivel a magyarok megtámogatták a kormányt a béke iránti tervében, Orbán Viktor meghúzta a vészféket. A NATO-nak ugyan lesz ukrajnai missziója, de mi ebből és a háborúból kimaradunk.

Felmerült az interjúban az Európai Bíróságnak hazánkra kiszabott bírsága is a menekültügyi szabályok be nem tartása miatt és a migrációs politika. Orbán Viktor szerint amíg Manfred Weber vezeti a Néppártot, mindegy, hogy mit mondanak az ott ülők, Manfred Webernek ugyanis ez célja van, hogy ártson Magyarországnak egyenesen hungarofóbnak nevezte a politikust. Szerinte szoros összefüggés van a bírság és a háborúpártiak között. – Ezt a bírságot azokkal fogjuk megfizettetni, akik nyernek a migráción és a háborún, ennek a jogi keretei már a főbb vonalakban megvannak – mondta, de konkrétumokat nem említett.