Távozik a férfi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya

Távozik a férfi asztalitenisz-válogatott szövetségi kapitánya

A budaörsi Madarász Dóra (j) és Marija Galonja, a spanyol Museo De la Almendra Francisco Morales játékosa a női Európa-kupa döntőjének visszavágóján a budaörsi sportcsarnokban 2024. április 27-én. (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lindner Ádám, a férfi asztalitenisz-válogatott októberben kinevezett szövetségi kapitánya kezdeményezte, hogy közös megegyezéssel bontsa fel a szövetség a szerződését. Lindnert szavai szerint meghökkentette, amikor Fülöp István sportigazgató felhívta, hogy mégsem ő utazik az olimpiára az általa vitt Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párossal, hanem Harczi Zsolt, aki eddig az osztrák válogatottnál dolgozott, és július 1-jétől újra a magyar szövetségnél dolgozik.

„Tavaly októberben kértek fel, hogy legyek a férfi válogatott kapitánya, segítsek. Én elvállaltam a munkát, és a megbízásom idén augusztus 31-ig szólt” – mondta Lindner. Arról is beszélt, hogy férfi egyesben nem sikerült kvótát szerezniük, vegyes párosban viszont igen. Ám a vezetőség végül úgy döntött, hogy Harczit küldi ki az olimpiára. A párizsi olimpián az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros mellett női egyesben Póta Georgina indulhat.

Szerdán volt egy másik, hasonló lemondás is, miután a Magyar Vívó Szövetség elnöksége elfogadta és egyhangúlag támogatta Boczkó Gábor szövetségi kapitány javaslatát a párizsi olimpiára utazó válogatott keret tagjaira vonatkozóan. A férfi kardcsapatból kimaradt Decsi Tamás, a helyére Rabb Krisztián került be, ami után a vezetőedző, Decsi András benyújtotta a lemondását.