Orbán Viktor: Magyarország a béke mellett van, de szárazon kell tartani a puskaport

Orbán Viktor: Magyarország a béke mellett van, de szárazon kell tartani a puskaport

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Mûveleti Vezetési Irányító Központban, Székesfehérváron (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fisher Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Székesfehérváron a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központnál tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentést tett a kormányfőnek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program helyzetéről, ahhoz kapcsolódóan a személyi állomány kiképzésének állapotáról, valamint a nyáron elrendelt képesség-fokozás eredményeiről. Orbán Viktor a katonai vezetők előtt ismét leszögezte: a veszélyek korában Magyarország megvédése a kormány legfontosabb célja, ezért a honvédség és a hadiipar fejlesztése a szankciók okozta európai gazdasági válság ellenére sem lassulhat. – Mi, magyarok a béke mellett vagyunk, de szárazon kell tartani a puskaport – fogalmazott a kormányfő.