Orbán Viktor megint bejelentette: lesz 13. havi nyugdíj

Orbán Viktor megint bejelentette: lesz 13. havi nyugdíj

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar kormányfõ a Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón 2020. július 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jövő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az idősek világnapján ismét. A kormányfő a Facebookon közzétett videójában az Idősügyi Tanács ülése után közölte: a legfontosabb téma a 13. havi nyugdíj volt, hiszen mindenkit az izgat, hogy miután a járvány nemcsak az embereket, hanem a gazdaságot is megviseli, vajon lehetőség lesz-e a arra, hogy a korábban vállaltak szerint a 13. havi nyugdíj visszaépítése megkezdődjön.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158636282711093?__cft__[0]=AZXvCEBjEV73NE2zBshwg70xu38mc6_BjZ2IDQ9aqbQ5PZ7Pmmflm3SHiJ-iD_ME1d5x6zZco2TCdTncwrq0SLc2Smr58mJSIiwAyJ81Ybi-W-aiD-DpmY1sfiTgeZGot-E1SstfNeA1d70_NKYnNU-qbOhhrsOTrgno-sNx57g8VqOdoPNFb174P_VJogfdjF5Zv5ItxCMI2esNiuW5DjZy&__tn__=%2CO%2CP-R


– Egyértelmű és világos választ adtam a kormány és a pénzügyminiszter nevében: a következő év elején megkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését, járvány ide vagy oda – jelentette ki Orbán Viktor. A következő hónapok az idősek szempontjából nehezek lesznek, mert az ország választópolgárai úgy döntöttek, hogy ősszel nem zárjuk le újra az ország működését, hanem folyamatosan működésben tartjuk az intézményeket, az iskolákat, a munkahelyeket, a sportlétesítményeket, a színházakat és az Idősügyi Tanácshoz hasonló fórumokat is.

A miniszterlenök először áprilisban közölte: jövőre megkezdik a 13. havi nyugdíj visszaépítését. Arról, hogy a szakértők mit szóltak a lépéshez, itt lehet bővebben olvasni.