Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása, Rogán Antal újraházasodott

Orbán Viktornak továbbra sincs megtakarítása, Rogán Antal újraházasodott

Orbán Viktor és Rogán Antal (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Január 31-én éjfélkor felkerültek a Parlament honlapjára az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatai. Ezekből szemezgetünk.

A 2019-ben elvált Rogán Antal 2020-ban újraházasodott, új feleségét Rogán Barbarának hívják – derül ki a vagyonnyilatkozatból. Anyagi helyzete is változott, 13 millió forinttal növelte megtakarításait, amelyek így 822 millió forintra nőttek. Tartozása is maradt, magánszemélyek felé, 18,2 millió forint értékben.

Orbán Viktor miniszterelnöknek továbbra sincs semennyi megtakarítása sem. Hitele viszont még van, a 2002-ben, feleségével közösen felvett húszmillió forintos bankhitelből még 882 ezer forintot vissza kell fizetnie.

Szijjártó Péter továbbra is tartozik a szüleinek 30 millió forinttal. Értékpapírokban 2,6 millió forintot tart, biztosítási eszközalapokban pedig 941 ezer forintot. Miniszteri fizetése 1,9 millió forint, más jövedelme nincs. Megtakarítása a 2019-es 5,8 millió forintról 222 ezer forintra csökkent. Hogy a megtakarítását költötte-e a jachtozásra, nem derül ki a dokumentumból.

Lázár János egy 16 hektáros földeáki szántóval gyarapodott, valamint lízingelt egy Land Rover Defender terepjárót. 20-ról 40 millióra nőtt a magánszemélyekkel szembeni tartozása, és van 12 millió forint készpénze. Nyolcról 22 százalékra nőtt tulajdoni hányada a Grosswiese Zrt-ben.

Kósa Lajos vett egy új motort, egy BMW 400C-t. A bankszámláján félmillió forinttal csökkent a pénzmennyiség, de még van 1,5 millió forintja és 1,5 millió forintnyi devizája. A tartozásai is csökkentek, banki hitele 7-ről 5 millióra, magánszemélyek felé pedig 11-ről 9-re.

Seszták Miklós volt miniszter bankszámlája tavaly óta 10 millió forinttal hízott – 479 millióra. Ügyvédi irodájából 12 millióval többet, 82 millió forintot kapott.

Áder János mintegy 4 millió forintnyi hiteltartozást törlesztett, 3,9 millió forintos megtakarítása pedig több mint 27,4 millió forintra nőtt.

A vesztegetés elfogadásával vádolt Boldog István bankhitele több mint egymillió forinttal apadt, már csak 70 ezer. Képviselői eszközökből három iphone-t, több laptopot, nyomtatót, külső merevlemezt, tévét, hangrögzítőt, mikrofont, fényképezőgépet, irodai bútorokat, de még hűtőszekrényt is igényelt, összesen több mint 3 millió forint értékben.

A szintén gyanúsított Simonka Györgynek félmillió forint készpénze van, mint tavaly is. Lett egy 26 ezer forintos tartozása és nincs már a bankszámláján a tavaly és tavalyelőtt is szerepeltetett 5660 forint.

Kocsis Máté bruttó 15 millió forint osztalékot vett ki a Hobby-Key Kft. nevű családi vállalkozásból, országgyűlési képviselőként pedig 2,2 millió forint a jövedelme. 23 millió forintja van folyószámlán és készpénzben, és 28 millió forintot adott kölcsön valamelyik családtagjának.

Matolcsy György jegybankelnöknek továbbra sincs megtakarítása, sem értékpapírja, sem egyéb értékes vagyontárgya.

Süli János 1,8 millió forinttal (17,4 millióra) növelte a nyugdíjelőtakarékossági számláján lévő összeget, megtakarításai is nőttek 7 millió forinttal.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az Altus Zrt.-ből bruttó 55 millió forintot vett ki (egy éve 238-at), 823 millió forintra növelte értékpapírban álló vagyonát. Értékpapír fedezetű hitele 150-ről 214 millió forintra nőtt.

(24.hu, hvg.hu, 444.hu)

Címkék: vagyonnyilatkozat