Orbán Viktorról is kérdezték egy székesfehérvári iskolában a diákokat

Orbán Viktorról is kérdezték egy székesfehérvári iskolában a diákokat

Orbán Viktor gyerekek között a Háromhárs Óvodában (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Furcsa online kérdőívet tölthettek ki egy székesfehérvári középiskola diákjai, egyebek mellett arra kellett válaszolniuk, mennyire kedvező vagy kedvezőtlen a véleményük a NATO-ról, a Magyar Honvédségről, vagy éppen Orbán Viktorról – értesült a Népszava. A lap által is megismert kérdőívben arra is rákérdeztek, hogy a fiatalok valamelyik családtagja dolgozik-e a sajtban, illetve van-e olyan rokona, aki tagja valamilyen politikai pártnak.

A lap szerette volna megtudni, hogy ki rendelte a felmérést és miért, de egyértelmű választ nem kaptak. A Székesfehérvári Tankerületi Központ tájékoztatása szerint egy gimnáziumban 20 tanuló töltötte ki önkéntesen, anonim módon az online kérdőívet egy honvédelmi ismeretekkel kapcsolatos kutatáshoz, de a felmérésről a tankerület előzetesen nem értesült, arról az iskola vezetője saját hatáskörben döntött. Az intézményvezető pedig csak annyit mondott, hogy a kutatás célja a fiatalok honvédelmi ismereteinek vizsgálata, de hogy ki rendelte meg a felmérést és kik fogják kiértékelni a válaszokat, nem volt hajlandó elárulni.

– Nagyon kíváncsi vagyok, milyen céllal készült a felmérés, különösen arra, miért pont Orbán Viktorról kérdezték a diákokat egy honvédelemmel kapcsolatos kutatásban, miért nem inkább Novák Katalinról, aki államfőként a honvédség főparancsnoka – nyilatkozta a lapnak Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke.

Címkék: Székesfehérvár