Óriási birtok van Borkai feleségének nevén

Óriási birtok van Borkai feleségének nevén

A Borkai Zsolt feleségének nevén lévő birtok bejárata (Fotó: Facebook/Hadházy Ákos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas, szőlőhegyet, teniszpályát és jakuzzit is rejtő birtok van Borkai Zsolt feleségének nevén, a területet fegyveres, kutyás őrök őrzik – közölte Facebook-oldalán Hadházy Ákos. Az Ördög ügyvédje blog azt írja, valójában Borkaié az a negyedmilliárd forintos repülőgép, ami Somogyi János cégének nevén van. A Magyar Hang megtudta: a gép 2018 májusában kétszer is megjárta a Győr-Split útvonalat.

Újabb repülőgép került elő a múlt héten kirobban Borkai-ügyben: az Ördög ügyvédje blog azt írja, egy méregdrága Cirrus SR22T Platinum van a győri polgármesterhez közel álló üzletember, Somogyi János nagyvállalkozó cégének nevén, amely egyébként Borkaié. A gép lajstromjele HA-BIC. Ahogy a blog megjegyzi, „ez a legdrágább dugattyús egymotoros repülőgép a világon, kifejezettem luxus kategória, nagyon gyors és kényelmes, a fedélzeten a legkomolyabb műszerezettséggel és műholdas telefonnal. A kategória csúcsa, ára 800 000 dollár, plusz az extrák, például ez a gép tiszta bőr belül". A gép tehát körülbelül negyed milliárd forint értékű és a blog becslése szerint évente körülbelül 10 millió forintba kerül a fenntartása.

(Fotó: Flickr.com)

Egy a Somogyi Holding Kft. tulajdonában lévő gépről egyébként két nappal ezelőtt a 24.hu is beszámolt. Az Ördög ügyvédje néhány repülési adatot is közzétett: eszerint nem régiben Belgrádba utaztak vele, de szeptemberben megjárta a gép a németországi Essent és Frankfurtot, valamint a román fővárost, Bukarestet és Kolozsvárt is.

A Magyar Hang birtokába került egy ezeknél is érdekesebb információ: a repülő 2018 pünkösdi hétvége előtt, május 10-én és 11-én ingajáratban közlekedett Győr és Split között, az útvonalat kétszer is megjárva. A blog által említett május 22-én (illetve az azt megelőző pünkösdi hétvégén)viszont nem járt arra.

Kiderült az is, hogy komoly vagyon van Borkai Zsolt pedagógus feleségének nevén. Mint arról Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán beszámolt, a havi bruttó 1 millió (plusz 250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában másfél hektár szántó ugyan szerepel Sokorópátkán. Ám a telekkönyvi kivonatok szerint pedagógus felesége a festői fekvésű községben 4 hektárnyi telket vásárolt össze 2012 óta. Az egyesített telek pedig átalakult.

Hadházy Ákos

Ismerje meg Borkai polgármester pedagógus feleségének egészen elképe... sztő méretű birtokát! Egyelőre csak kívülről, illetve a Google térképének köszönhetően távolról, azonban ez a látvány is egészen impozáns - pláne, ha ismerjük a méreteket is. A havi bruttó 1 millió (+250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában 1,5 hektár SZÁNTÓ ugyan szerepel Sokorópátkán.

A képviselő egy a birtokon dolgozó építőmunkástól úgy értesült, az egész területet alagcsövezték (csak ennek költsége több tízmillió), gyönyörű jakuzzit is építettek bele, a teniszpálya pedig kívülről is látszik, csakúgy, mint a szőlőskert a hegyoldalban.

A Hadházy által megosztott fotók szerint a területet magas kerítés veszi körül fegyveres őrök őrzik. A képviselő szintén közölt képeket a terület tulajdoni lapjáról is, amely szerint az ingatlan belterületi besorolású.