Óriási járműbevásárlást tervez a kormány

Óriási járműbevásárlást tervez a kormány

Szép új Mercedes járőrkocsik Budapesten (forrás: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nettó 150, vagyis bruttó 190 milliárd forintért vásárolna 18 500 autót az állam – vette észre a Hvg.hu. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben néhány napja jelent meg a meghívásos tender, amely szerint a győztes pályázóval négy éves keretszerződést kötne az állam. A vásárlandó, 18 500 darabos flottában vannak személy- és haszonjárművek, és 3500, tisztán elektromos autó is. A szerződés kiterjed a gépjárművek beszerzése mellett kapcsolódó szolgáltatásokra (forgalomba- és üzembe helyezés, szervizcsomag, kárjavítás) is. 7500 gépjárművet kifejezetten a rendvédelmi, honvédelmi és egyéb készenléti szervek részére vásárol az állam.

A tender három fő pontja:

  1. Bruttó 76,2 milliárd forint értékben 7500 db jármű (személyszállító- és haszongépjármű vegyesen) általános állami-kormányzati célokra önálló költségvetési szervek részére – itt az értékelésnél a 100-ból 15 súlyponttal esik latba a fogyasztás, 85 súlyponttal az ár.

  2. Bruttó 38,1 milliárd forint értékben 3500 db tisztán elektromos meghajtású jármű (személyszállító- és haszongépjármű vegyesen) általános állami-kormányzati célokra önálló költségvetési szervek részére – itt az értékelésnél a 100-ból 10 súlyponttal esik latba a töltési teljesítmény, 10 súlyponttal az akkumulátor-kapacitás és 80 súlyponttal az ár.

  3. Bruttó 76,2 milliárd forint értékben 7500 db jármű (személyszállító- és haszongépjármű vegyesen) kifejezetten a rendvédelmi, honvédelmi és egyéb készenléti szervek részére – itt az értékelésnél a 100-ból 15 súlyponttal esik latba a fogyasztás, 85 súlyponttal az ár.