Őrizetbe vettek két embert a budapesti Ferenc körúton meghalt férfi ügyében

Őrizetbe vettek két embert a budapesti Ferenc körúton meghalt férfi ügyében

Rendőrautók és mentőautó a IX. kerületi Ferenc körúton egy férfi holttesténél 2022. augusztus 26-án. Egy utcán heverő, életjeleket nem mutató emberről érkezett bejelentés koraeste a IX. kerületi Ferenc körútról, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) segítségnyújtás elmulasztása miatt nyomoz. (MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Őrizetbe vett a rendőrség egy 34 éves és egy 40 éves férfit a Ferenc körúton meghalt férfi ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n vasárnap. Az áldozatról azt írták: embercsempészek hagyhatták sorsára az illegális bevándorlót, aki furgonjukban lett rosszul péntek este. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság két eljárást indított segítségnyújtás elmulasztása, illetve embercsempészés miatt, a most őrizetbe vett két férfit utóbbival gyanúsítják. A közlemény arra is kitér, hogy társaikat még keresik.

Az MTI péntek este számolt be arról, hogy egy utcán heverő, életjeleket nem mutató emberről érkezett bejelentés a IX. kerületi Ferenc körútról. A rendőrség akkori közlése szerint a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni a férfit, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A helyszíni szemle első adatai nem utaltak idegenkezűségre.