Orosz Anna elindul a Momentum elnöki tisztségéért

Orosz Anna elindul a Momentum elnöki tisztségéért

Orosz Anna, a Momentum ügyvezetője szavaz az ellenzéki előválasztáson 2021. október 16-án (Fotó: Orosz Anna Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orosz Anna a Facebookon jelentette be, hogy elindul a Momentum Mozgalom elnöki tisztségéért. A XI. kerületi képviselő az ellenzéki pártot jelenleg ügyvezető elnökként vezeti. Mint írta, büszke arra, hogy a Momentum Újbudával elnyerte az újbudaiak bizalmát, és rekordmagas részvétel mellett 8445-en támogatták őt a szavazatukkal az előválasztáson.

Írt arról is, hogy írt arról, hogy 2016-ban csatlakozott a Momentumhoz, és úgy érzi, itt az idő, hogy mostantól elnökként szolgálja a változást a Momentum értékei és céljai mentén.

Mint figyelmeztetett, a következő hónapok nem lesznek könnyűek, ugyanis jövőre Magyarország és a Momentum is korszakhatárhoz érkezik. A Fidesz elmúlt tizenegy éve alatt soha ennyire közel nem voltak még a kormány- és rendszerváltáshoz, a Momentum pedig a parlamenti párttá váláshoz.

– Ahogyan eddig, úgy ezen túl is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy áprilisban legyőzzem a Fidesz helyi jelöltjét és a parlamentben egy új, tisztességes, emberséges és fenntartható szemléletet képviseljek. Ezzel a felhatalmazással bátran vághatunk neki 2022-nek is – írta a közösségi oldalán. Hozzátette, bárhogy is alakuljon a tisztújítás, az a célja, hogy az országgyűlésben kérlelhetetlenül, akár a jelenleginél erősebb tisztségben képviselje az újbudaiak hangját.