Orosz Anna vette át a Momentum vezetését

Orosz Anna vette át a Momentum vezetését

Orosz Anna és Kerpel-Fronius Gábor (Fotó: Kerpel-Fronius Gábor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A párt korábbi alelnöke, Orosz Anna állt ügyvezetőként a Momentum élére – derült ki Kerpel-Fronius Gábor Facebook-posztjából. A főpolgármester-helyettesként is dolgozó momentumos politikus Fekete-Győr Andrást, a most leköszönő elnököt búcsúztatta bejegyzésében. Mint írta, ezzel véget ért egy korszak, de ez úgy zárul le, hogy Fekete-Győr velük marad, és folytatja a munkát, csak más pozícióban.

Kerpel-Fronius azt írta, Orosz Anna szintén nagyon régen tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, aki közel volt az elmúlt időszak eseményeihez. A személyes kvalitásai is predestinálják őt a vezetésre, tette hozzá párttársa. Orosz Anna egyébként valóban feltűnt már a Momentumnál annak megalakulásakor, viszont ezután rövid időre eltávolodott a pártpolitikától. A Momentumnak 2017 márciusa és 2018 májusa között volt elnökségi tagja, az országgyűlési választás után viszont társaival együtt lemondott. Ezt követően a Political Capital elemzője lett, majd 2019 májusában tért vissza a pártpolitikához, az önkormányzati választáson pedig Újbuda képviselőjévé választották, ugyanott aztán alpolgármester is lett. A Momentumnak tavaly júniusban lett újra elnökségi tagja. Indult a mostani előválasztáson Újbudán, és sikerült is legyőznie a DK-s Gy. Németh Erzsébetet. 

Kerpel-Fronius azt írta, Fekete-Győrrel röviddel a Nolimpia kampány sikere után találkozott, egy panelbeszélgetés résztvevői voltak mindketten Potsdamban. A beszélgetés eredménye volt, hogy Berlinben élő öccse, Kerpel-Fronius Ádám hozzálátott a Momentum ottani szervezetének megalapításához, és neki is megadta a lökést, hogy pár hétre rá csatlakozzon a párthoz. 

„Ez a párt nem jöhetett volna létre András eltökéltsége, szervezőkészsége és fáradhatatlansága nélkül. És a 2018-as választási kudarcot követően nem állhattunk volna talpra úgy, ahogy megtettük, ha András nincs. Hajnal Miklósnak volt egy szépen megírt története arról, hogy a vereség esetére megírt beszédet az eredményváró bulin hogy tette zsebre és mondta, hogy ezt nem fogja elmondani – és mondott helyette egy olyan lelkesítő beszédet, ami megalapozta azt az épülést, ami a 2019-es EP-választáson és az önkormányzati választáson elért sikerhez vezetett. Mindezzel együtt az idei miniszterelnöki kampány a várakozásokhoz képest mind minőségében, mind eredményében kudarc volt. Ahogy ez a világ jobb részein lenni szokott, András bizalmi szavazást kért maga ellen: fölkínálta annak lehetőségét, hogy az eredmények fényében úgy gondolja-e a párt legfőbb stratégiai döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés, hogy vele képzeli el a jövőt. A Küldöttgyűlés hosszas vitát követően arra a döntésre jutott, hogy András lemondását elfogadja” – írta Facebook-oldalán Kerpel-Fronius Gábor.