Csütörtökön is folytatódik a havazás

Csütörtökön is folytatódik a havazás

Havazás (Ábra: Országos Meteorológiai Szolgálat / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország döntő részén borult időben lesz részünk, továbbra is többfelé havazhat, de helyenként havas eső, eső is várható, azonban a csapadékzóna a nap során fokozatosan gyengül – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Estére egyre többfelé szűnik meg a csapadéktevékenység. Vas és Zala szélvédett részein ködösen indul a nap, ott egyes helyeken csak alig javulnak a látási viszonyok, de másutt a Nyugat-Dunántúlon van esély rövidebb napos időszakokra is. Az erős északnyugati szél az Észak-Dunántúlon hordhatja a havat. A csúcsérték -1 és +4 fok között valószínű.

Eközben a katasztrófavédelem azt közölte: csütörtökön az MTI-vel: sok riasztást kaptak a havazás miatt a tűzoltók: főként kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez kérték segítségüket. Azt írták, szerda este és az éjszaka főként a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon sok munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás és a havazás. Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk – jelezték.

Címkék: havazás