Hadházy végre megtudhatta, miért vannak kordonok a Karmelita előtt

Hadházy végre megtudhatta, miért vannak kordonok a Karmelita előtt

Momentumos politikusok és Hadházy Ákos a Karmelita kolostor kordonjánál 2023. április 24-én (Fotó: Magyar Hang/Koncz tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Milyen határozat alapján került megrendelésre, illetve felépítésre a Színház utcát lezáró kordon?” – így szólt Hadházy Ákos független parlamenti képviselőnek Pintér Sándor belügyminiszterhez intézet írásbeli kérdése. Rétvári Bence, belügyi államtitkár a következőket írta. „A Színház utca Karmelita felőli részét a Készenléti Rendőrség objektumvédelmi célokra veszi igénybe, a Színház utca Honvéd főparancsnokság felőli része pedig építési kivitelezési munkaterület. Ezért az érintett terület lekerítését a vagyonkezelő Várkapitányság megbízásából a Kivitelező végezte el az építési és bontási munkálatok miatt balesetmegelőzési célból.”

A válasznak – a kormányzati retorikába tökéletesen beleillő – utolsó bekezdése a következőképpen szól: „A törvényeket mindenkinek be kell tartania, egy országgyűlési képviselőnek pedig főképpen. Kérem, hagyjanak fel a külföldi receptek alapján szervezett, külföldi pénzből támogatott, agresszív, erőszakos akciókkal!”

A legutóbbi kordonbontásról szóló cikkünket ITT találja: