Súlyosan akadozhat az államkincstár informatikai rendszere

Súlyosan akadozhat az államkincstár informatikai rendszere

A Magyar Államkincstár, az egykori Magyar Királyi Postatakarékpénztár szecessziós díszes épületének részlete, a főváros V. kerületében, a Hold utcában, amely 1900-ban épült Lechner Ödön és Baumgarten Sándor tervei alapján (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Probléma lehetett a Magyar Államkincstár informatikai rendszerével – értesült a Magyar Hang.

Olvasónk a Magyar Államkincstár Árpád híd közelében lévő irodájában tartózkodott fél tíz körül, hogy állampapírt vegyen, amikor kiderült, hogy nem működnek a pénztárak. Elmondta, akkor közel harmincan várakoztak, közülük többen is elmentek már, mert nem tudni, meddig tart a hiba kijavítása.

A helyben kapott hivatalos tájékoztatás szerint országosan leállt az informatikai rendszer, és olvasónk úgy értesült, hogy már másfél órája akadozik, hol beindul, hol leáll. Időközben újabb ügyfelek érkeztek, és idővel jóval többen várakoztak. Olvasónk szerint azért lehetnek viszonylag sokan az kirendeltségen, mert február 16-ától megszüntetik a három éves futamidejű Prémium Euró Magyar Állampapír forgalmazását, és az öt éves futamidejű papír feltételei is változnak.

A Magyar Hang elküldte kérdéseit az ügyben a Magyar Államkincstárnak, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.