Osváth Zsolt: „A tartalomgyártók által szervezett tüntetés után beindult ellenem a gépezet”

Osváth Zsolt: „A tartalomgyártók által szervezett tüntetés után beindult ellenem a gépezet”

Osváth Zsolt vlogger (Fotó: Osváth Zsolt Youtube csatornája)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kilenc barát összeállt, megszervezett egy tüntetést. Lehet, hogy lesz még olyan közügy, amiért újra összeállunk, de mi arra az egy napra szerveződtünk. Aki tőlünk várt megoldást, azt a saját vágyálmai csapták be. Mi ilyet nem ígértünk, jelenleg képtelenek is lennénk rá. Bele se merek gondolni, ha pártot alapítottam volna, mi szakadna rám – mondta el a Osváth Zsolt a Hvg360-nak adott interjújában a februári influenszer-tüntetés kapcsán. 

A népszerű influenszer, vállalkozó – aki nevelőintézetben nőtt fel – volt ugyanis az egyik szervezője volt a Hősök terén a tartalomszolgáltatók által február közepén megrendezett tüntetésnek, amely a kegyelmi botrány kellős közepén a valódi gyermekvédelmet tűzte zászlajára. Osváth a portálnak elmondta, hogy a tüntetés után beindult ellene a propagandasajtó gépezete, ami nem lepte meg, már három éve is arról nyilatkozott, hogy fél a közéleti szerepvállalásai miatti megtorlástól. Ugyanakkor meghatódva látta egy régi, Mónika-show-beli videója alatt a kommenteket, amelyekből kiderül, hogy az emberek rájöttek arra, hogy amiről beszél, „nem kamu”. – Nem úgy állok ki a gyerekvédelemért, az alkoholizmus vagy a családon belüli erőszak ellen, hogy egy budai nagypolgári lakásban olvastam róla könyvben – szögezte le.

Az LMBTQ-emberek magyarországi helyzetéről azt mondta: „Az, hogy meleg vagyok, de családot szeretnék, egyes sajtóorgánumok szerint önmagában veszélyes melegpropaganda. De ha az a kérdés, hogy Salgótarján mellett megvernek-e valakit, mert meleg, erről nem tudok nyilatkozni. Persze ettől még ismerem a helyzetet, hiszen rengeteg levelet kapok. Megyek, ha kell, de egy LMBTQ-aktivista és köztem az a különbség, hogy ő akkor is megy, ha nem kell.” Ami a nyilvánosságban zajló közéleti vitákat illeti, nem tartja magát konfliktuskerülőnek: „Nem véletlenül van gyomorbajom. Nem is a konfliktus visel meg a legjobban, hanem az, hogy ez már elvárás. Ha valamibe nem állok bele, megkapom, hogy őt biztos szereted, azért nem mondod. Eszükbe sem jut, hogy mással vagyok elfoglalva, vagy elkerülte a figyelmemet” – fogalmazott az influenszer.