Megjelent a kormányhatározat: ötmilliárd forintot szán koncertekre a kormány

Megjelent a kormányhatározat: ötmilliárd forintot szán koncertekre a kormány

Koncert. Képünk csak illusztráció. (Fotó: Nainoa Shizuru / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kormány egyetért azzal, hogy a  2021  augusztusától a 2021 októberéig tartó időszakban országos koncert- és rendezvénysorozat lebonyolítására kerüljön sor mindösszesen 356  koncert megtartásával – derül ki a csütörtök esti Magyar Közlönyben olvasható friss kormányhatározatból.

Ennek keretében 40 nagyvárosi eseményt és nagykoncertet, 216 kisvárosi eseményt és koncertet, továbbá 100 falunap jellegű eseményt, vagyis koncertet kell majd lebonyolítani. 

A határozatban az is olvasható, a kormány felhívja a pénzügyminisztert, Varga Mihályt, hogy – a miniszterelnök kabinetfőnökének, Rogán Antalnak bevonásával biztosítson 4 998 920 445 forint többletforrást.

A részletes programtervért és a rendezvénysorozat lebonyolításáról ugyancsak Rogán Antal felel a Magyar Turisztikai Ügynökség útján. A programtervet augusztus 1-ig kell kidolgozni. 

Címkék: koncert, könnyűzene