Ötszáz fölé emelkedett az koronavírusban elhunytak száma

Ötszáz fölé emelkedett az koronavírusban elhunytak száma

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel összesen 3793 főre nőtt az eddig Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – közölte szerda reggel a járványügyi helyzetről tájékoztató kormányzati honlap. Mint írják: elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg, ezzel 505 főre emelkedett fertőzésben elhunytak száma. 1856-an pedig gyógyultan távoztak a kórházból, míg az aktív fertőzöttek száma 1432 főre csökkent. A szerdai beszámoló szerint 430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen. „Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, míg a gyógyultak 49 százaléka budapesti” – jegyezték meg.

– A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák vidéken megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend – írják.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szerda reggel a tájékoztatási honlapon is jelezték: a kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. Ezzel kapcsolatban hozzátették: „A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket.”