Ötven alá ment az elhunyt koronavírusos betegek száma

Ötven alá ment az elhunyt koronavírusos betegek száma

Egy dolgozót a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája második adagjával oltanak be az Olajág Otthonok zuglói idősek otthonában 2021. február 13-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 1337 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg – derült ki a járványügyi tájékoztatás céljából felállított kormányzati honlap hétfői híréből. A statisztikák szerint ezzel eddig összesen ezzel 388 799 személynél igazolták a fertőzést, s ezzel összefüggésben 13 752-en vesztették életüket.

A Koronavirus.gov.hu összegzése szerint az aktív fertőzöttek száma 77 039 fő, 3883 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 314-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma közben 298 008-ra emelkedett.

A tájékoztatás szerint eddig 336 297 főt oltottak be, közülük 129 339-en már a második adagot is megkapták. „Az elmúlt napokban a háziorvosok többsége már oltotta a védőoltásra regisztrált legidősebbeket (Pfizer-vakcinával) és a 60 év alatti krónikus betegeket (AstraZeneca-vakcinával). Emellett négy budapesti kórházi oltóponton is oltani kezdték a bizonyos kockázati krónikus betegséggel nem rendelkező idősebbeket (Szputnyik-vakcinával). Ezen a héten is folytatódik a regisztrált idősek és a 60 év alatti krónikus betegek oltása, az heti oltási tervet az operatív törzs sajtótájékoztatóján ismertetjük” – írják.

Közben egyébként ahogy arról lapunk is beszámolt, Menczer Tamás hétfőn reggel közölte, elindult a magyar állam repülőgépe az első kínai vakcinaszállítmányért. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és az ország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerint 550 ezer adagnyi vakcinát pakolnak a gépre, amely várhatóan kedden délben érkezik vissza Magyarországra.